powered by www.bluechip.hu

Elképesztő élmény lehet a HoloLens-re fejlesztett Portal játék

by Péter
2017. February 07. 12:24
Címkék: valve, portal, játék, microsoft
portal-hololens-banner

Az elmúlt néhány év egyik legnagyobb slágere egyértelműen a virtuális valóság berobbanása, a technológia megismerését és elterjedését pedig nem csak a sokak számára méregdrága Oculus Rift - HTC ViVe páros segíti, hanem a megfizethető mobilos VR Headsetek, vagy a Sony megoldása is sokat tesznek az ügy érdekében. A VR egy teljesen új világot teremt a szemünk elé, van azonban egy másik út, az AR, melyet magyarul kiterjesztett valóságként írhatunk le a legjobban.

Ezen a területen a Microsoft HoloLens AR szemüveg a legjelentősebb és legismertebb fejlesztés, mely egy ideje már elérhető a fejlesztők számára, de a hétköznapi használata még nagyon messze lehet. Ennek ellenére folyamatosan érkeznek a hírek és a fejlesztésekről szóló beszámolók, nemrég pedig egy elképesztő videóba botlottunk.


Kenny W az egyik népszerű HoloLens fejlesztő ugyanis nemrég azt mutatta meg, hogy milyen is lehet egy Valve klasszikust átültetni az AR világába. A Portal nevezetű kasszasiker játékról van szó, melyet a HoloLens segítségével szinte bárhol játszhatnánk.

Portálokat nyithatunk a szobánk falán, a szőnyegről pedig felszedhetjük a dobozokat a gravitációs fegyverünk segítségével. Azt fontos megjegyezni, hogy egyelőre nem hivatalos a Valve Portal AR változat, de a videó remekül példázza a HoloLens-ben rejlő elképesztő lehetőségeket.