powered by www.bluechip.hu

Időre van szükség, hogy az AMD Ryzen processzorokhoz optimalizálódjanak a játékok

by Péter
2017. March 06. 19:49
Címkék: játék, processzor, amd
Az AMD Ryzen szériájának rajtját óriási felhajtás övezte, a sajtó munkatársai alig várták már, hogy tesztelhessék az ígéretes processzorokat, a nézők és olvasók pedig tűkön ültek az eredményeket várva. A vállalat új fejlesztéseiről mi is írtunk egy hosszabb összefoglalót, melyben megemlítettük, hogy a játékosok számára is jó vétel lehet a Ryzen széria.



Az első tesztek többsége pozitív eredménnyel zárult, mindenki örült, hogy visszatért az AMD, de ha a konkrét játékos teljesítményről van szó, akkor már nem lehetünk úgy elájulva. A Ryzen 7-es széria tagjai ugyanis több esetben is alulmaradtak az Intel négymagos megoldásaival szemben, ezt pedig sokan felrótták az AMD-nek.



Nem kellett sokat várni a válaszra, mely egyébkét teljesen érthető és elfogadható. John Taylor az AMD marketingese reagált a „vádakra” és kifejtette, hogy időre van szükségük. Egyfelől a mostani alkotások fejlesztésekor még nem voltak jelen a Ryzen processzorok, így azokat főként az Intel termékeihez optimalizálták, másrészről pedig számos játékhoz, meghajtószoftverhez és magához a Windows rendszerhez is érkeznek majd frissítések, melyek javítanak a helyzeten.

Persze óriási problémáról nincs is szó, hiszen az összes Ryzen 7-es megoldás képes helytállni egy felsőkategóriás konfigurációban. Taylor arra is felhívta a figyelmet, hogy 300-nál is több fejlesztőcéggel dolgoznak együtt és olyan nagy nevek optimalizálják majd újdonságaikat a Ryzen-hez, mint például a Bethesda.