powered by www.bluechip.hu

CES 2013 Érdekes kütyük

by Blake Dashed
2013. January 14. 05:53
Címkék: iphone, CES
iBili

A CES egyik legjének kétségkívül a CTA Digital szobatisztaság elérését új utakon megközelítő ötlete bizonyult. Azt hogy a legviccesebb, legértelmetlenebb vagy legzseniálisabb titulust adjuk-e ki neki, mindenkinek a saját ízlésére bíznánk: az iPotty ugyanis egy iPad-dokkolóval ellátott bili. A 40 dolláros összeállítás külön szobatisztasági szoftvert nem tartalmaz, a szülőkre van bízva, hogy milyen digitális tartalommal veszik rá csemetéjüket arra, hogy a kívánt ideig, vagyis amíg dolgukat nem végzik, egy helyben maradjanak. Az extra stabilra épített műanyag mini-WC elemeire szedhető és könnyen tisztítható, a tartóba helyezett iPad-et pedig egy átlátszó védőlap óvja a fröccsenéses balesetektől.

  

HapiFork – együnk okosan

A fitneszrajongók és örök fogyókúrázók legnagyobb örömére a francia HapiLabs elkészítette az okos evőeszközt. AHapiFork (és a HapiSpoon) elgondolásának lényege, hogy ha lassabban eszünk, jó eséllyel kevesebbet fogyasztunk. Az elektronikus villa éppen ezért rezegni kezd, ha kevesebb, mint tíz másodperc telik el két falat közt, ami megtanít arra, hogy lassabban, minden falatot külön élvezve étkezzünk. Az újfajta evőeszközt kipróbálók szerint a módszer működőképesnek tűnik: húsz perc után úgy érzi az ember, hogy dugig ette magát. A HapiFork ezen túl méri az evéssel töltött időt, a percenkénti falatok számát, illetve a két harapás között eltelt időt, és persze saját alkalmazás is társul hozzá, így az adatokat pedig feltöltve nyomon követhetjük magunk és mások eredményeit.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a leszerelhető nyelükön keresztül tölthető evőeszközök tényleg segítenek-e lefogyni, de a fejlesztők nagyon bizakodóak. A HapiFork két hónapon belül kerül piacra 99 dollár körüli áron.

  

Flower Power 

Végül következzen személyes kedvencünk: a Parrot fejlesztése ugyanis a legreménytelenebb növénytulajdonosoknak készült, akiknél minden elpusztul, hacsak nem képes jelezni, ha öntözést kíván. Az ágacskát formáló érzékelőt a növény földjébe kell szúrni, és ez Bluetoothon keresztül különféle információkat közvetít mobilunkra vagy más eszközünkre, ahol egy növénygondozási adatbázist is tartalmazó alkalmazás kiértékeli az eredményeket, és eldönti, hogy szükség van-e öntözésre, elég fényt kap-e a növény, illetve megfelel-e számára az aktuális hőmérséklet.