powered by www.bluechip.hu

Már kapható az Asus GeForce® GTX 650-E grafikus kártyája

Pénztárcabarát megoldást nyújt azoknak, akik épp cserélni készülnek a grafikus meghajtót a számítógépükbe

by Blake Dashed
2013. January 31. 15:36
Címkék: , az, asus, geforce®, gtx, grafikus
Az egész világon kapható a GeForce® GTX 650-E – jelentette be ma az ASUS. A DirectX® 11.1-kompatibilis grafikus kártya, amely beéri csupán az alaplapi (PCIe csatlakozón keresztüli) tápellátással, ideális az alacsony teljesítményű tápegységgel felszerelt asztali PC-khez. A GeForce® GTX 650-E a DirectX® 11.1-kompatibilitást és 28 nanométeres NVIDIA® GPU-technológiát mindössze 60 W fogyasztással egyesíti, így roppant vonzó bővítési lehetőséget kínál a megfizethető áron nagy teljesítményű grafikus kártyát kereső felhasználók számára.
Alaplapi tápellátás az egyszerűbb és környezetbarátabb bővítéshez

Az ASUS GeForce® GTX 650-E gyors, könnyen elérhető bővítési lehetőséget kínál az NVIDIA® 28 nanométeres GPU-technológiája iránt érdeklődő vásárlók számára. A PCI Express kártyahelyről megtáplálható, mindössze 60 W átlagos fogyasztású ASUS GeForce® GTX 650-E ideális választás azok számára, akik anélkül kívánják feljavítani PC-iket, hogy új tápegységre ruháznának be. A folyamat így nemcsak egyszerűbb, de jóval olcsóbb is. Az 1 ill. 2 GB GDDR5 videomemóriával megvásárolható ASUS GeForce® GTX 650-E-vel a modern PC-s játékok közepes-nagy részletességgel játszhatók, az 1080p Full HD felbontású videók pedig zökkenőmentesen játszhatók le.


Kiemelkedő stabilitás Super Alloy Power alkatrészekkel

Az ASUS GeForce® GTX 650-E-ben exkluzív Super Alloy Power alkatrészek találhatók, amelyek csökkentik az áramveszteséget és a referencia GeForce® GTX 650 kártyákhoz képest két és félszeresre növelik az élettartamot. A Super Alloy Power alkatrészek magasabb hőmérsékleteket és nagyobb terheléseket is kibírnak, mint a tápellátásban szokásosan használt alkatrészek: az egyedi, szilárdtest-kondenzátorok névleges élettartama például 50 ezer óra.


A por felgyülemlését megakadályozó és a borítás mögé behatoló szennyeződés mértékét csökkentő profilú ventilátorával az ASUS GeForce® GTX 650-E olyan hűtési megoldást biztosít, amely hosszabb időn át is képes fenntartani az optimális hőleadást. Az ASUS vizsgálatai szerint ez a ventilátorforma akár 25 százalékkal képes megnövelni a kártya élettartamát a referencia GeForce® GTX 650 grafikus kártyához képest.

Egyszerű túlhajtás a GPU Tweakkel

Az ASUS GeForce® GTX 650-E még remekebb teljesítményre képes, ha a mellékelt GPU Tweak segédprogrammal együtt használják. A felhasználóbarát felületen egyszerűen módosítható a GPU és a memória sebessége, a feszültségek és a ventilátor fordulatszáma a túlhajtás logikus szabályozásához, illetve előre beállított teljesítményprofilok készíthetők és alkalmazhatók a különféle játékokhoz és alkalmazásokhoz a legjobb eredmény eléréséhez.

Modell neve

GTX650-E-1GD5 és GTX650-E-2GD5

GPU

NVIDIA® GeForce® GTX 650

GPU-órajel

1071 MHz

CUDA magok száma

384

Támogatott buszszabvány

PCI Express 3.0

Videomemória

1 GB (GTX650-E-1GD5) ill. 2 GB (GTX650-E-2GD5)

Memória órajele

5 GHz (1250 MHz)

Memóriaillesztő

GDDR5 (128 bites)

DVI max. felbontás

2560 x 1600

Videokimenetek

1 db dual-link DVI-D, 1 db HDMI (HDCP szabványnak megfelelő), 1 db VGA

Mellékelt szoftverek

Illesztőprogram, GPU Tweak és más ASUS segédprogramok

Méretek

19,8 x 11,5 x 3,1 cm


Forrás: Asus Sajtó