powered by www.bluechip.hu

Olcsó tablettel jelentkezik a HP is - Slate 7

A HP is belép a megfizethető tabletek piacára. A gépek szépek és Androidot futtatnak.

by Blake Dashed
2013. February 25. 15:12
Címkék: hp, tablet, a, is, -, slate, 7
A HP Slate 7 a gyártó első androidos táblagépe, amely, mint a neve is mutatja, egy 7 colos képátlójú, 16:9-es képarányú kijelzővel felszerelt kis készülék. A táblagépet 1,6 gigahertzes Cortex A9 processzor működteti, 1 gigabájt RAM-mal és 8 gigabájt beépített tárhellyel, ami bővíthető.

                 
A készülék elegáns, rozsdamentes acél fém keretet kapott, amely alig több mint 1 centiméter vastag, hátlapja kellemes, selymes tapintású műanyag, a súlya pedig 370 gramm. A készülék az Android 4.1-es Jelly Bean verziójával érkezik, és fő extrája a Beats Audio hangrendszer, ami fülhallgatóval adja a legjobb hangzást. A gép képernyőfelbontása 1024x600 pixeles, vagyis kisebb, mint a mostanában megszokott, de a HP speciális kijelzőpanelének köszönhetően kiváló betekintési szöget biztosít mind olvasáshoz, mind appokhoz vagy filmnézéshez. 

A tableten elől VGA, a hátlapon pedig 3 megapixeles kamera van, és a HP egy saját extrája, az ePrint funkció is megtalálható rajta, amivel minden appból lehet nyomtatni vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. A modellt nyilvánvalóan az amerikai piacon igen kelendő Google Nexus 7 és Amazon Kindle Fire HD tabletek ellenfelének szánja a HP, hiszen ez a 7 colos kategória a legkelendőbb, a Slate 7 azonban az extra hangrendszert leszámítva a tudását tekintve sokban elmarad ezektől, hiszen gyengébb a processzora és kisebb a felbontása, de ennek megfelelően az ára is alacsonyabb. 

A gépet 170 dollárért lehet majd az USA-ban megvásárolni, ami jelenlegi árfolyamon körülbelül 37 ezer forint, és áprilistól kerülhet a boltokba. Az első androidos táblagép-modellt várhatóan újabbak is követik majd a gyártó kínálatában, így várhatóan a drágább, nagyobb teljesítményű árukategóriában is előrukkol majd valamivel a HP.

Forrás: Engadget, HP, Guru3d