powered by www.bluechip.hu

Hamarosan érkezik az Acer Iconia W4

Körülbelül 70 ezer forintos alapáron lesz kapható

by Blake Dashed
2013. December 06. 07:05
Címkék: tablet, acer
Úgy tűnik, elég rövid időn belül megjelenik az Acer Bay Trail-es táblagépe, az Iconia W4, elég kedvező, 330 dollár körüli alapáron.
A megjelentetett reklámvideó, valamint a semmiből feltűnő és kicsit később eltűnő hivatalos oldal arra engedte következtetni a sajtót, hogy az Acer hamarosan, valószínűleg az elkövetkező hetekben piacra dobja új táblagépét, az Iconia W4-et. 



Ebbe Intel Atom Z3740 Bay Trail processzor kerül, négy maggal és Intel HD grafikus vezérlővel, 2GB-nyi rendszermemória és 32 gigás háttértár kedves társaságában.



A 4960mAh-s akkumulátornak nagyjából 8 óra üzemidőt jósolnak, ami akkor is korrektnek tűnik, ha figyelembe vesszük a kisebb-nagyobb terhelés miatt elvesző értékes 10-20-60 perceket. 



A 8 colos kijelző felbontása 1280x800 képpontos, a gépben 802.11a/b/g/n-s Wi-Fi adapter, Bluetooth és HDMI kimenet is található, az operációs rendszer Windows 8 – és további örömteli hír, hogy a hátlap alumíniumból készült. Legtöbb Bay Trail-es konkurenséhez hasonló is a gép ára, az Acer úgy tűnik, 330 dollárt számol majd fel érte. Ami mai árfolyamon 72-75 ezer forint körüli.



Az Acer nem igazán érzi a gépek árait. A konkurens gyártók tudják hozni az alsó-középkategóriás gépeket, de az Acertől eddig nem sok ilyet láthattunk. Ha kivesszük az egyenletből a Windows operációs rendszert, akkor saccolhatunk, hogy nagyjából mennyit is ér a gép. Valószínű, hogy egy Androiddal nem lenne ilyen magas az ára.