powered by www.bluechip.hu

Nokia Normandy - 25 ezer forint?

Állítólag a Nokia első Androidos készüléke 25 ezer forintért kerül majd forgalomba.

by Blake Dashed
2014. February 18. 09:23
Címkék: mobil, android, nokia
Először tavaly november láthattunk egy kémfotót a Normandy fejlesztési kódnevű titokzatos készülékről, melyről nem sokkal később kiderült, hogy a Nokia első Android operációs rendszerű okostelefonja lesz.
Aztán jöttek a pletykák, miszerint a készüléket kaszálta a gyártó, a múlt héten azonban már a The Wall Street Journal is megerősítette, hogy még ebben a hónapban sor kerül az első androidos Nokia bejelentésére. Könnyen kikövetkeztethető, hogy a debütálásra a hónap végén Barcelonában megrendezendő Mobil Világkongresszuson kerül majd sor. A most érkezett legfrissebb pletykák az árazással kapcsolatosak: jól értesült források tudni vélik, hogy a Nokia X mindössze 110 dollárba fog kerülni, ami átszámítva körülbelül 25 ezer forint.



Várakozások szerint a Normandy Android 4.4.1-es (KitKat) szoftverrel fog felbukkanni a boltok polcain. A dupla SIM-es készülékben a jól ismert evleaks szerint a Qualcomm low-end kategóriás Snapdragon 200-as chipsete rejtőzik, melyben két darab 1 GHz-es frekvenciájú processzormag teljesít szolgálatot. A RAM sajnos mindössze 512 MB kapacitású, az integrált flashmemória pedig 4 GB-os. A 4 colos kijelző 854x480 pixeles felbontású, a főkamera pedig 5 megapixeles - az energiaellátásról egy 1500 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

A hatféle színváltozatban készülő telefon fejlesztése már jóval azelőtt megkezdődött, hogy a Microsoft tavaly szeptemberben bejelentette: felvásárolja a Nokia mobilgyártó részlegét. Megjegyzendő, hogy a Lumia stílusjegyekkel bíró Nokia X-en nem lesz elérhető a Google-féle Play Áruház, ami helyett a Nokia saját tartalomboltját érhetik majd el a felhasználók. Ezenkívül pedig a felhasználói felület is inkább a Windows Phone-ra fog hasonlítani, semmint az Androidra. 

via evleaks