powered by www.bluechip.hu

Nokia X (Normandy) képe

Elég durván gyenge minőségű a kép, ha hihetünk az evleaks-nek

by Blake Dashed
2014. February 20. 10:48
Címkék: nokia, mobil, android, hírek
Gyakorlatilag a Nokia telefongyártó részlegének felvásárlása óta visszahangzik a web a Nokia Normandy – vagy más néven Nokia X – néven megjelenő androidos Nokiáról.
A híres-neves kiszivárogtató @evleaks is közzétett róla adatokat. Ezek nem túl megnyerőek, még akkor sem, ha figyelembe vesszük, hogy úgynevezett low-end termékről van szó. Az AnTuTu teszterről kikerült kép alapján igencsak belépő szintű készülék 480 x 854 pixeles kijelzővel és egy Qualcomm Snapdragon processzorral debütál. Ahogy ez manapság szokás, azért a majdnem legfrissebb droidot kapja: Android 4.4.1 KitKat operációs rendszert futtathat. Jó hír, hogy a Normandy állítólag két SIM-es változatban lesz kapható.


A legújabb kiszivárogtatás szerint a gép mindössze 5 megapixeles hátlapi kamerát kap. Bár tudjuk, nem (csak) a megapixelek száma fontos, de azért elkedvetlenítő – főként a minőségi fotótechnikájáról híres Nokiától – a fenti kép minősége. Az EXIF adatok szerint a rekeszérték f/2.65, ami azt jelenti, hogy gyenge fényviszonyok mellett nemigen lehet majd használni a készüléket. Persze ne felejtsük el, hogy egy korábbi pletyka alapján a telefon mindössze 25 ezer forintba fog kerülni. Senki ne várjon tű éles fényképeket egy ilyen árfekvésű készüléktől. Pálcát törni és ítélkezni mindig egyszerűbb mint a kész tényeket az előtérbe helyezni. Nyilván a telefon egy olyan piaci rést próbál majd betömni, ahol pangás van.

Február 27-én Barcelonában, a Mobile World Congress 2014-en remélhetően minden részlet kiderül.