powered by www.bluechip.hu

LG G Watch okosóra Android Wear operációs rendszerrel

A Google viselhető eszközökre tervezett Android™-alapú platformja az LG termékén mutatkozik be

by Blake Dashed
2014. March 19. 15:37
Címkék: lg, okosóra, google, android, wear, watch
Az LG Electronics (LG) a Google közreműködésével fejleszti az LG G Watch karóráját, amely Android Wear™ platformra épül, így a két vállalat a viselhető eszközökre is kiterjeszti az Android operációs rendszert. A számos androidos okostelefonnal kompatibilis LG G Watch releváns információkkal szolgál majd viselőjének, amikor annak szüksége van rá, illetve az „OK Google” utasítással kérdezhet is tőle, továbbá intézheti ügyeit. A Google egyik kiemelt partnereként az LG első Android Wear™ operációs rendszerrel ellátott karóráját várhatóan 2014 második negyedévében mutatja be.

Az LG G Watch Android Wear™ platformja nem gördít akadályokat a fejlesztők elé és a Google élmény legjavát nyújtja a felhasználóknak. Az LG mérnökei már a fejlesztés kezdeti szakaszától szorosan együttműködtek a Google-lal annak érdekében, hogy az LG G Watch a lehető leggördülékenyebben működjön az Android Wear™ technológiával. A Nexus 4, a Nexus 5 és az LG G Pad 8.3 Google Play Edition után ez az LG negyedik olyan eszköze, amelyet a Google-lal karöltve fejleszt.


„Közös fejlesztésünk a Google-lal kiváló alkalmat biztosított a vállalatunk számára, hogy kihozzuk a maximumot formatervezési és mérnöki képességeinkből — mondta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. — Az LG G Watch újabb fontos állomás az LG mobileszközök sorában a világ első 3G-s érintőképernyős telefonos órájának 2009-es, illetve a Prada Link 2008-as bemutatása után. Magabiztosan állíthatjuk, hogy az óra a kiváló tervező munkának köszönhetően hatalmas siker lehet a viselhető okoseszközök piacán.”

Az Android Wear™ alapú LG G Watch karóráról a további részletek — így az eszköz hardverspecifikációinak bejelentése is — a következő hónapokban várható.