powered by www.bluechip.hu

Hosszú idő után átvette a vezetést a Windows 10

by Péter
2018. February 05. 13:11
Túlszárnyalta a Windows 10 a Windows 7-et.

Idén lesz három éves a Microsoft kurrens operációs rendszere, a Windows 10, melytől a kezdetektől fogva nagyon sokat várt a redmondi óriás. Maga a rendszer fogadtatása egészen pozitívra sikeredett, így nem ismételték meg a Vista bukását, az elterjedésének azonban egy korábbi, rendkívül népszerű változat állt leginkább az útjába.

A Windows 7 ugyanis egészen ezidáig vezette a legnépszerűbb operációs rendszerek listáját, ami ellen nagy erőket mozgatott meg a Microsoft. A dollármilliókba és a felhasználóknak számos engedménybe kerülő kampány január végére hozta meg a gyümölcsét, hiszen az StatCounter szerint az idei esztendő első hónapjában már a Windows 10 volt a legnépszerűbb operációs rendszer.

Igaz, nem sokkal sikerült felülkerekedni a nála jóval idősebb házon belüli riválisán, hiszen a Windows 10 42,78 százalékot tudott felmutatni, míg a Windows 7 41,86 százalékot ért el. A szintén nagy tervekkel indult Windows 8.1 csupán 8,72 százalékon áll, ami a megítélését tekintve amúgy nem is számít rossznak.