powered by www.bluechip.hu

RGB okosmaszk a Razertől

by Lizzy
2021. January 14. 11:22
Címkék: rgb, razer
A Razer előállt egy forradalmian új okosmaszkkal, ami az RGB fények mellett még hangerősítővel is rendelkezik.

A Razer új technológiai koncepciók fejlesztésén dolgozik a társadalmi távolságtartás alatti biztonságosabb kapcsolattartáshoz, a megszokott gamer módon.

A Razer előállt egy okosmaszkkal a Projekt Hazellel. Koncepcióterveivel a Razer tervezői és mérnöki csapatai feltérképezik az innovációs lehetőségeket, és folyamatos megfigyeléssel a közösség visszajelzéseit kiértékelve alakítják a Razer jövőbeli termékportfóliójának összetételét, így jött az okosmaszk ötlete is.
Az okosmaszk célja az, hogy fokozza a mindennapos viselés kényelmét és a maszk általi kommunikációs nehézségeket megoldja. 


PROJECT HAZEL - A VILÁG LEGOKOSABB ARCMASZKJA

A Razer a járvány kezdetétől fogva proaktívan részt vett a COVID-19 elleni küzdelemben: gyártólétesítményeit tanúsított orvosi maszkok előállítására alakította át, valamint a Razer Health kezdeményezés keretében 1 millió sebészeti arcmaszkot ajánlott fel az egészségügy frontvonalában dolgozók számára. E kezdeményezés természetes folyománya és továbbfejlődése a Razer többször használatos Project Hazel okosmaszkja, amely fokozott hangsúlyt fektet a higiéniára, illetve a váratlan egészségügyi kockázatokra történő felkészülésre, emellett pedig választ ad az eldobható maszkok által okozott környezeti kérdésekre, és kibővíti a többször használatos személyes védőfelszerelések funkcióit.


A maszk koncepcióterv N95-ös orvosi besorolású légzésvédelemmel, levehető és újratölthető, aktív szellőzőkkel, valamint optimális légáteresztő képességet biztosító Smart Pod-okkal készíti fel a fogyasztókat az előttünk álló „új normalitásra”. Magas baktériumszűrési hatásfokú (BFE) Smart Pod-jai a levegőben szálló részecskék legalább 95%-át kiszűrik, emellett pedig nagy folyadék ellenállósággal rendelkeznek.

A jobb közösségi kapcsolattartás érdekében a Project Hazel világos, átlátszó kialakítású, így a társalgópartnered láthatja arckifejezéseidet - például mosolyodat vagy nevetésedet - és a nagyothallók számára is lehetőség nyílik arra, hogy szájról olvassák le a viselő szavait. A belső fények a sötétben automatikusan bekapcsolnak, így lehetővé téve a viselők számára, hogy a fényviszonyoktól függetlenül láthatóan kifejezzék magukat.


Ezen túlmenően - mivel a maszkok a hangokat tompítják - az új Razer VoiceAmp technológia a tiszta kommunikáció érdekében egy beépített mikrofont, valamint egy erősítőt használ a viselője beszédének hangosításához.

Az eldobható maszkok miatt keletkező hulladékmennyiség csökkentése céljából a Project Hazel okosmaszk cserélhető és újratölthető korong-szellőzőket használ, amelyek a kétfunkciós, vezeték nélküli, UV-fényű belsővel rendelkező gyorstöltő dobozba helyezéssel kényelmesen fertőtleníthetők a baktériumoktól és a vírusoktól. Jelzőfények mutatják a töltöttségi szintet, a hosszú akkumulátor üzemidő pedig teljes töltöttség esetén lehetővé teszi az akár egész napos maszkviselést is. A vízálló, karcálló maszk ugyanolyan strapabíró, mint amilyen fenntartható - újrahasznosítható műanyagból készül, hogy nagymértékben minimalizálja az eldobható maszkok által keletkező hulladék mennyiségét.


A szilikon-bevonatú okosmaszk az aktív levegőhűtés és szabályozás révén kényelmet biztosít bejuttatja a friss levegőt és kivezeti a széndioxidot. Ennek eredményeként a maszk az állítható fülhurkokkal légmentesen lezárható, lehetővé téve a felhasználóra szabott egyedi méreteket, és a biztonságos illeszkedést, amely nem zárja el a szájat. A felhasználók további szórakozása és stílusossága érdekében a (maszk)viselők két testreszabható Razer Chroma™ RGB világítási zónát aktiválhatnak, amelyek 16,8 millió színt és dinamikus fényhatás effekteket kínálnak.


A biztonság és a maximális kényelem és használhatóság érdekében az okosmaszk koncepcióját a jövőben is folyamatosan optimalizáljuk a szigorú tesztek eredményei, valamint a felhasználói visszajelzések alapján.  A tervek fejlesztései is folyamatosan zajlanak majd, hogy egyfelől választ adjanak a bővülő felhasználói igényekre, másfelől pedig azért, hogy az eszköz jó ár-érték arányt képviseljen a funkcionalitás és teljesítmény mellett. A Project Hazel megalapozza a Razer folyamatos támogatását és elkötelezettségét a közösség egészsége és biztonsága iránt.

"A Razer elismeri az előttünk álló út bizonytalanságát, így kötelességünknek tekintettük, hogy segítsük közösségünk tagjainak védelmét és felkészítsük őket a láthatatlan fenyegetésekre." - nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója. "A Project Hazel intelligens maszk koncepciójának célja, hogy funkcionális, ugyanakkor kényelmes legyen, egyben hasznos interakciót biztosítson a külvilággal, miközben rendkívül barátságos esztétikájú." 

Ti szeretnétek egy ilyen gamer maszkot?