powered by www.bluechip.hu

Megjelent az ASUS GeForce® GTX Titan grafikus kártya

A legerősebb egy GPU-s grafikus kártya az NVIDIA® GPU Boost 2.0 technológiájával, 6 GB GDDR5 videomemóriával és az ASUS GPU Tweak kínálta intuitív tuningolási lehetőséggel

by Zulu
2013. March 01. 10:00
Nemrég jelentette be az ASUS a szuperszámítógépekhez használt NVIDIA® Tesla K20X architektúrára épülő új GeForce® GTX Titan grafikus kártyáját. Az új kártya a világ legerősebb egy GPU-s teljesítményét kínálja a PC-s játékosok és a multimédia-rajongók számára. A DirectX® 11.1-hez és PCI Express 3.0-hoz optimalizált kártya GPU-órajele az NVIDIA® GPU Boost 2.0 technológiájának köszönhetően 876 MHz. Az ASUS GeForce® GTX Titanban 6 gigabájtnyi, 6000 MHz órajelű GDDR5 videomemória található.
Rendkívüli grafikus feldolgozási teljesítményével a játéktechnológiák és multimédiás szabványok következő, Full HD 1080p-nél nagyobb felbontású generációja is maximálisan élvezhető. Az ASUS GeForce® GTX Titanhoz mellékelték a felhasználóbarát GPU Tweak segédprogramot is, amellyel egy egyértelműen áttekinthető, mégis részletes felületen módosíthatók a teljesítményparaméterek.



NVIDIA® GPU Boost 2.0 technológia és ASUS GPU Tweak grafikuskártya-tuning


Az ASUS GeForce® GTX Titanben egyetlen, 876 MHz órajelű GPU található. Az NVIDIA® GPU Boost 2.0 technológiája megemeli a GPU órajelét, lehetővé téve a magasabb alapfrekvenciák használatát, ugyanakkor biztosítva a stabilitást és a hűtés hatékonyságát. Az NVIDIA® GPU Boost 2.0 felületen a vásárlók maguk állíthatják az órajeleket, az áramfogyasztási profilokat, illetve szabályozhatják a GPU hőmérsékletét.

Része a csomagnak az exkluzív ASUS GPU Tweak segédprogram is, amellyel még részletesebben állíthatók a grafikus kártya teljesítménymódosítási paraméterei. Szabadon állítható a mag- és a memória órajele, a feszültségek és a ventilátorok sebessége, valamint külön profilok hozhatók létre az egyes játékokhoz és alkalmazásokhoz. Az ASUS grafikus kártyák hosszú során tesztelt GPU Tweak legújabb verziójának intuitív, barátságos felületén minden vásárló – kezdőktől egészen a sokat próbált veteránokig – uralhatja az ASUS GeForce® GTX Titan kínálta óriási erőt.

Szuperszámítógépekben használt grafikus teljesítmény

Az ASUS GeForce® GTX Titan az NVIDIA® Tesla K20X technológiájából származó rendszerre épül. Az NVIDIA® Tesla grafikus kártyái a grafikai tervezők, mérnökök és kutatók által világszerte használt szuperszámítógép-rendszerekben is népszerűek. Az ASUS GeForce® GTX Titan 2688 CUDA-magot és egy 384 bites memóriaillesztőt használ a 6 gigabájtnyi, 6000 megahertz sebességű GDDR5 videomemóriához. Ennek eredményeképpen olyan teljesítményt nyújt, amellyel kényelmesen megbirkózik a legmodernebb játékokkal és multimédiás alkalmazásokkal, 2560 x 1600 képpontnál nagyobb felbontások mellett is. Zökkenőmentes DirectX® 11.1 teljesítményt kínál még akkor is, ha az összes effektus be van kapcsolva és a grafikus beállítások a maximumon vannak. A játékosok és PC-rajongók számára ez a kártya a jövő generációs szórakozás legjobb kártyája. Hamarosan a Bluechipnél is!