powered by www.bluechip.hu

Cooler Master hőkamrás CPU-hűtője, a V8 GTS

A hőkamrával és hővezető csövekkel tarkított óriás színt visz a levegős processzorhűtők piacába, melyet az utóbbi időben az ötlettelenség jellemzett.

by Blake Dashed
2013. September 18. 22:03
Címkék: , cooler, master, a, v8, gts
Nos, nem kell tovább várni, októberben a gyártó kereskedelmi forgalomba bocsátja a V8 GTS-t, ami az említett horizontális hőkamrát és a hagyományos hőcsöves megoldást egyaránt alkalmazza. Ebben a felállásban a processzorral közvetlenül érintkező hőkamra feladata kvázi a hő egyenletes szétterítése a talpon, ahonnan a becsatlakozó hőcsövek mindegyike közel egyforma hatékonysággal tudja elszállítani a processzor hulladékhőjét a hőleadó lamellákra, melyek továbbra is alumíniumból készülnek.
Azon felül, hogy a V8 GTS egy félig-meddig újfajta megközelítést használ a hőközlés terén, külseje is meglehetősen furán hat a mai felhozatalban, noha elrendezését tekintve le sem tagadhatja rokonságát a V8-cal. A termék hőleadója három részre, azaz három toronyra van osztva, de ezek közül csak az egyik áll hagyományos függőleges pozícióban, a másik kettő 90 fokkal elforgatva került felszerelésre – innen származik az átvitt értelemben vehető V elnevezés, a 8 pedig a nyolc darab (6 milliméter vastag) hővezető csőre utal. (PH)

                                         

A három torony közé összesen két darab 140 milliméter átmérőjű ventilátort helyeztek be, melynek következtében a termék igen méretesre sikeredett (154 x 149,8 x 166,5 mm), és 1074 grammos (ventilátorokkal együtt). Beszerelés előtt mindenképp ellenőrizni kell, hogy a 166,5 mm-es magassága nem ütközik-e majd az oldallapba, valamint azt is, hogy a hűtővel szerelt memóriák is elférnek-e tőle - a gyártó szerint 50 milliméter magas RAM-bordáig nem lesz probléma.

                                            



                                           

Az Intel LGA 2011/1366/1156/1155/1150/775 és AMD Socket FM2/FM1/AM3+/AM3 /AM2 foglalatokra felhelyezhető Cooler Master V8 GTS hamarosan kapható a boltokban, ajánlott végfelhasználói ára bruttó 25 900 forint lesz.

Cooler Master Sajtóközlemény