powered by www.bluechip.hu

Mozsárágyú - MSI Mortar B250

Kicsi, de erős

by Wolf
2017. November 07. 16:42
Címkék: msi
A mozsár egy apró, tömzsi de erős ágyú, ami kis termete ellenére hatalmas pusztítást végez. Az MSI nem véletlenül nevezte el így ezt az microATX-es alaplapot.
msi mortar

Az efféle alaplapok előnye, hogy kisebb méretben, alacsonyabb árszínvonalon kínálják majdnem ugyanazt, amit a nagyobb testű testvéreik. Az MSI MORTAR nevű alaplapja is ebben a filozófiában született. A B250 vezérlőchipre épülő kínálatnak ez a második legerősebb változata.

Az ember el sem hiszi mennyi minden elfér egy microATX-es lapkára: van két hosszú, PCI Express csatolónk AMD CorossFire támogatással, egy megerősített burkolatú Turbo M.2 csatlakozó, egy PS2, illetve két usb 2.0 port mellett négy usb 3.1 is helyet kapott (ebből egy C típusú). Hat darab SATA csatlakozási lehetőség van, és a Mortar elbrja a DDR4 2133/2400MHz ramokat is. A hibrid PS/2 port a billentyűzetnek vagy az egérnek pedig egyértelműen a gamer vásárlók felé tett gesztus.

ssd, turbo M2

A versenytársakhoz képest jónak mondható minőségű integrált hangkártyát kapott, nyolc csatlakozási lehetőséggel. A Realtek ALC892 chipsetre épülő rendszer egyébként külön árnyékolt védelmet kapott, hogy a környező komponensek elektronikus zaja ne szűrődjön át a stúdióminőségű hangkimenetbe. Az árnyékolók szerves részét képezik a designnak, és hozzájárulnak az alaplap futurisztikus "szuperszónikus barokk" stílusához.
mortar, audio arnyekolas

A megjelenés amúgy is nagy erőssége a Mortarnak: jó érzés látni, hogy Steve Jobs filozófiája más gyártóinak dns-ébe is beépült. (Jobs az Apple és a NeXT Computer gépeinéll egyaránt ragaszkodott hozzá, hogy az alaplap is egyedi formaterv alapján készüljön, annak ellenére, hogy azokat szinte sosem látta a felhasználó.)

A Mortar a középkategóriás szegmens egyik legjobb ár-érték arányú játékosa. Nem akar a csúcskategóriában versenyezni, de a saját versenytársait szépen megszorongatja. Ideális választás mindazoknak, akiknek nincs szükségük az elérhető legerősebb rendszerre, de fontos nekik a jó hang, és a gamer életérzés.