powered by www.bluechip.hu

Biztonsági tanácsok Windows8-hoz a Nortontól

Hat tipp a Nortontól a Windows 8 operációs rendszerhez

by Blake Dashed
2012. December 14. 22:06
Címkék: windows, norton, antivirus
Nemrég kerültek piacra, és az első eladási adatok alapján várhatóan az idei karácsonyi vásárlási szezon slágertermékei lesznek a Windows 8 operációs rendszert alkalmazó különféle eszközök a Norton szerint. Ezeknél az új eszközöknél fontos, hogy a felhasználók odafigyeljenek a banki és személyes adatok biztonságára. Az it-biztonsági vállalat hat tanácsot adott, melyek betartásával biztonságosabbá tehető az új eszközök használata.
A Norton tippek Windows 8 felhasználóknak:

Kezdettől fogva ügyeljen a biztonságra! (Az elején a legfontosabb a jelszóbeállítás és biztonságos wifi-hálózat kiválasztása.)

Óvatosan válasszon alkalmazást! (Minden egyes letöltött applikáció egy újabb lehetőség mások számára, hogy hozzáférést nyerjenek a felhasználó személyes adataihoz.)

Legyen biztonságos a jelszava! (Összetett és különböző jelszavak használata javallott az alkalmazásokhoz, a közösségi oldalakhoz, a levelezőrendszerekhez, a bankszámlákhoz.)

Óvakodjon az ismeretlen hivatkozásoktól! (A veszélyes adathalász támadások száma ugyanis növekszik, ennek a veszélynek főként a közösségimédia-csatornák felhasználói vannak kitéve.)

Óvakodjon a védelem nélküli, vagy ismeretlen weboldalaktól! (A kiberbűnözők gyakran építenek hamis honlapokat, melyek látszólag vonzó vásárlási ajánlatokat kínálnak.)

Használjon biztonsági terméket! (A Windows Defender – a Microsoft ingyenes biztonsági megoldása – alapszintű biztonsági védelmet nyújt csakúgy, mint a korábbi verziók, a Windows XP és a Windows 7 esetében.)